American Motorcycle Blog

Polaris Industries Inc. trekt de stekker uit Victory Motorcycles. Een zware beslissing want in de afgelopen jaren hebben zij ziel en zaligheid in het merk gestoken en met man en macht geprobeerd er een succes van te maken. Tegenvallende groei en verkoopcijfers doen het merk nu alsnog de das om.

Per direct zal er begonnen worden met de afbouw van dit onderdeel van Polaris Industries. De komende 10 jaar wordt nog wel doorgegaan met het leveren van onderdelen en service, en worden dealers en importeurs geholpen bestaande voorraad te verkopen. Deze beslissing heeft geen effect op andere business onderdelen van Polaris.

Hiermee komt er helaas een einde aan een tijdperk. Vaak werd er vergeleken met Harley-Davidson maar Victory Motorcycles had een geheel eigen gezicht. Een mooie complete lijn modellen strak afgewerkt en mooi vormgegeven, zeker met de pas nog geïntroduceerde Octane. Ik hoop van harte dat er een overname kandidaat is die dit mooie merk nieuw leven in kan blazen.

victory-octane

            

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.