American Motorcycle Blog

Ontworpen, ontwikkeld én gebouwd in New York City

Sommige mensen hebben er alles voor over om hun dromen te verwezenlijken. Edward Jacobs, motor-designer en engineer en Francois-Xavier Terny, entrepreneur en voormalig consultant zijn van die mensen. Het nieuwe Amerikaanse motormerk Vanguard is geboren uit hun dromen.

Het doet sterk denken aan het ontstaan van een ander iconisch Amerikaans motormerk. In 1903 hadden William Harley en Arthur Davidson namelijk ook zo’n droom en kijk wat daar van is gekomen. Er is wel een groot verschil, Vanguard gooit het met een geavanceerde kijk op design en de een unieke benadering van engineering, productie en verkoop over een totaal andere boeg.

Big-blok
Het kloppend hart van de Vanguard Roadster is een 177 cubic inch (1917 cc) lucht gekoelde V-Twin op basis van een S&S X-Wedge blok. De cilinders staan in een hoek van 56 graden. Met een gewichtsverdeling van 250 kg is dat natuurlijk een overkill van heb ik jou daar, maar daarover zul je niemand horen klagen.

Design
De Vanguard lijkt echt nergens op en dat is mooi in een tijd waarin ieder merk zich maar wat graag wil onderscheiden van de rest. Het State Of The Art modulaire ontwerp bestaat uit drie delen waarmee ze verschillende modellen kunnen maken op basis van een platform. Of en wanneer de Vanguard ook naar Nederland komt is niet duidelijk, richtprijs voor Amerika is in ieder geval redelijk de motor zal daar ongeveer 30.000 dollar gaan kosten.

Meer info: Vanguard.

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.