American Motorcycle Blog

Indian Motorcycle maakte afgelopen weekend zijn debuut in het World Wheelie Championship, met de Amerikaanse veteraan Cecil ‘Bubba’ Myers in het zadel. Hij zette bij dit debuut van de FTR 1200 direct twee Britse snelheidsrecords neer voor productiemotorfietsen.

Tijdens een eerste optreden op het Straightliners evenement, waarbij een bijzonder diverse groep motoren aan de start verschijnt, met onder andere turbo-aangedreven machines die meer dan 335 km/u halen op hun achterwiel, bracht Bubba een standaard FTR 1200S mee, waarvan enkel de nummerplaathouder was verwijderd.

Terwijl hij maar een beperkt aantal runs kon maken vanwege andere verplichtingen met zijn normale turbo-machine, zette de wereldkampioen van 2018 de snelste 1 Mile Wheelie neer met 211,05 km/u (131,14 m/u) op een FTR 1200S. Daarna zette hij nog snelheidsrecords neer voor de UK: 234.23 km/u (145,54 m/u) bij de ‘Flying Start ¼ mile’ en 234.34 km/u (145,61 m/u) bij de ‘Standing Start Mile’; beide op de productie V-Twin in de categorie tot 1350 cc. 

Bubba Myers zei over het weekend: “Dit was echt een heel positieve kennismaking met de FTR. De motorfiets was nagenoeg standaard, zeker vergeleken met wat anderen hadden meegenomen. Als je nu al deze snelheden neerzet, dan zit er nog meer in. De balans van de motorfiets is heel erg goed, maar ik was vooral onder de indruk van de motor met zijn ontzettend indrukwekkende koppel. Al binnen een paar rondjes voelde ik e er helemaal op thuis. Het is een mooie start voor de FTR, al een paar records op zak hebben. Heel veel dank aan Indian Motorcycle Company voor alle steun; ik hoop dat we volgend jaar terugkomen.”

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.