American Motorcycle Blog
Custom Harley-Davidson Street 750

Als er een nieuw model uit komt heeft iedereen daar wel een mening over. Dat was bij de introductie van de Street 750 zeker ook het geval, toch is dit model een redelijk succes op de Amerikaanse markt. Custom bouwers hebben hem inmiddels ook ontdekt, onder al dat plastic zit namelijk een leuk motortje verscholen.

Colin Cornberg van Number 8 Wire Motorcycles adviseerde zijn klant daarom ook om de Street 750 als donor voor zijn project te nemen. Een aantal jaar geleden bouwde Colin een Kawasaki KZ750 voor een klant uit Montana. Een andere klant was helemaal weg van dat model en vroeg Colin om er een voor hem te bouwen. Hij wilde eigenlijk een CB750 of iets in die richting maar omdat Colin veel ervaring met dit soort motoren heeft en niet weg is van de performance stelde hij een Street 750 voor.
Daar werd niet erg enthousiast op gereageerd tot de schetsen op tafel kwamen, toen was de klant om.

Eisen van de klant

Er waren twee dingen waard de motor aan moest voldoen, hij moest goed te rijden zijn en er moest een café-racer sausje overheen. Colin wist wat hem te doen stond en ging flink in de weer met o.a. het frame. Maar ook de tank heeft twee versies geduurd voordat Colin tevreden was. Dit kwam voornamelijk door de mega benzine-pomp van dit model. Verder heeft Scott de spatborden de batterij-houder zelf gemaakt. New Church Moto is verantwoordelijk voor het mooie zadel wat perfect bij het geheel aansluit.

Een andere uitdaging was de achtervering, daar heeft hij uiteindelijk de ophanging van een Ducati 1098 voor gebruikt. Aan de hand daarvan heeft hij het subframe aangepast. De achterbrug is aangepast zodat deze weer mooi in het subframe paste waarna Racetech custom de vering verzorgde.

De voorkant is met behulp van een vriend met CNC apparaat flink aangepast. Dat moest wel omdat er voor de Street wat dat betreft nog niet genoeg After Market Kit’s beschikbaar is. Het geheel is nu passend gemaakt voor een voorvork uit een Suzuki GSX-R750 uit 2005.

Verder zit de motor vol met leuke handgemaakte details allemaal uit het brein van Colin. De foto’s laten een zeer geslaagd project zien wat aantoont dat de Street 750 zeer geschikt is al donor-bike voor een leuk custom project.

Bron: BikeExif

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.