American Motorcycle Blog

Het wrappen van auto’s zie tegenwoordig bij alle soorten en merken. Of het nou gaat om het bestelbusje van de lokale bakker of om een spectaculaire supercar voor een auto beurs het kan niet gek genoeg. Bij motoren komt het gek genoeg nog maar weinig voor. Waarschijnlijk omdat je bij al die extreme ronde vormen van bijvoorbeeld een tank of spatbord van zeer goede huizen moet komen wil je dat strak kunnen wrappen.

Dennis van Staaij van Signwrap draait er zijn hand niet voor om, voor hem kan het niet gek genoeg. Een paar jaar geleden heeft hij mijn motor een keer gewrapped als proefproject in mat parelmoer blauw met een heel ingewikkeld Skull-theme (toen nog helemaal geplot, lees uitgesneden). Inmiddels heeft Dennis zijn eigen pand in Tholen waar hij alle ruimte heeft en waar hij zelfs vrachtwagens kwijt kan om te bewerken. Ook de technieken zijn veel moderner geworden, zo kun je nu ook een eigen ontwerp laten printen om daarna te laten plakken. Die prints zijn bestand tegen alle weersinvloeden en verkleuren nagenoeg niet.
Toen een vriend van mij vroeg of ik iemand wist die zijn motor kon wrappen dacht ik gelijk aan Dennis.

Als ontwerp wilde hij in eerste instantie een soort grijze tribal afscheiding met daaronder een vlak oranje, de motor zelf is zwart. Maar daar hebben we toch iets anders van gemaakt. De tribals zijn nu van geborsteld staal geworden en de het oranje eronder heb ik voorzien van een mooi Skull-motief met wat schaduw.
Toen ik de prints voor het eerst aan de muur in de hal zag hangen vroeg ik mijzelf heel even af of het wel zou pasen. Ik had alles bij John in de schuur globaal opgemeten en op het oog zag het er toen groot genoeg uit, maar de overlap was een beetje een gok. Gelukkig is het eindresultaat echt prachtig geworden en lijkt het net of de motor gespoten is, super strak.
Het mooie van wrappen is dat het er altijd weer af kan zonder dat je lak beschadigt. Dus mocht je het na een aantal jaren zat zijn dan laat je gewoon een nieuw design maken. Bij een gespoten design is dat een ander verhaal.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het wrappen van je motor of het maken van een geschikt design neem dan contact op met Dennis van Staaij van Signwrap.

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.