American Motorcycle Blog

Dat Travis Pastrana een beetje prettig gestoord is weten we. Maar wat hij nu bedacht heeft gaat echt heel ver. Hij wil de drie bekendste stunst van Evel Knievel nadoen inclusief de sprong over de fontein bij Caesar’s Palace, die Knievel zelf niet lukte. En dat op één avond?

Het evenement wat de naam “Evel Live” krijgt zal plaatsvinden tijdens een drie uur durend live spektakel onder de vlag van Nitro Circus. Op zondag 8 juli zal Travis zijn held Evel Knievel eren met deze waanzinnige stunts, op één avond.

Stunts

Hij gaat eerst proberen over 50 auto’s te springen, daarna zal hij over 14 (Amerikaanse) bussen springen. Als laatste zal hij proberen om als eerste ter wereld over de fontein bij Caesar’s Palace te springen. Bij deze sprong ging het 50 jaar geleden goed mis en belande Evil Knievel zwaar gewond in het ziekenhuis. Overigens niet de eerste keer dat Evel ten val kwam tijdens een stunt, hij heeft in zijn loopbaan als stuntman bijna alles gebroken wat je kan breken.

Travis zal de stunts uitvoeren op een motor die veel weg zal hebben van de motor waarop Evel de stunts destijds deed. Alleen natuurlijk wel in een moderner en veiliger jasje.

Evel Knievel

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.