American Motorcycle Blog
Triumph Bobber

De Triumph Bobber is het snelst verkopende model is de historie van Triumph. Het model is al een tijdje op de markt maar tot nu toe zijn er nog maar weinig custos versies van gemaakt. Raar want de motor leent zich daar perfect voor.

Deze Triumph Bobber is onder handen genomen door Modification Motorcycles uit Parijs. In totaal is er vijf maanden over de verbouwing gedaan. Op het eerste gezicht vraag je je waarschijnlijk af waar aan dan? Bekijk de motor maar eens van dichtbij dan zie je hoeveel details de custos Bobber bevat.

De hele voorkant is vervangen door een Thruxton R setup inclusief 17-inch wiel spatbord en spiegels. Om di passend te maken hebben ze de triple tees met een CNC machine gemaakt. Met daarin een mooi digitaal tellertje verwerkt. De originele koplamp is vervangen door LED. De voorremmen zijn vervangen door een Beringer kit om de prestaties te verbeteren.

De zijpanelen zijn verwijderd zodat alles er nog cleaner uit ziet en je de custom mono-shock mooi onder het zadel door ziet lopen. Het achter spatbord is iets ingekort en voorzien van een speciale constructie voor de kentekenplaat. De Bobber is voorzien van een belt-drive wat nog nooit is gedaan. De uit het standaard Triumph assortiment afkomstige Vance & Hines uitlaten maken een super vet geluid. Het zwevende zadel is bekleed met rood krokodillen leer. Achterin het zadel is een mooi LED achterlichtje weggewerkt.

De Bobber oogt standaard maar is overduidelijk aangepast, sterk verbeterd en toch nog steeds voor dagelijks gebruik geschikt. Een duopassagier kun je alleen thuis laten.

Beelden: Alex Bonnemaison

Meer info: Modification Motorcycles

Bron: BikeExif

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.