American Motorcycle Blog
2018-Harley-Davidson-Street-Bob

Bescherm je oren en gebruik daarvoor de juiste gehoorbescherming. Het geluid van je motor is natuurlijk het mooiste wat er is. Zeker als je een beetje getunede uitlaten hebt, of nog beter, open uitlaten. Het is alleen jammer dat je daardoor zeker weten gehoorbeschadiging op zal lopen als je er niks tegen doet. Ook rijwind, dat constante ruisen van de wind langs je helm is echt niet goed voor je gehoor. Daarom zijn goede oordopjes zo belangrijk.

Kleine moeite groot plezier. Ik gebruik ze zelf al een tijdje en ik zou niet zonder meer willen. Ze dempen het meeste geluid maar zorgen er toch voor dat je niet totaal afgesloten bent van het verkeer. Er zijn heel veel verschillende opties, van simpele vormbare foam-plugs tot helemaal op maat gemaakte oordoppen. Je kan het zo gek én zo duur maken als je zelf wilt, maar dat geld voor alles. Ik gebruik zelf plugs van Alpine Motosafe (nee ik word niet gesponsord) deze bevallen prima. Ze zitten in een handig opbergdoosje waarin ook nog een paar reserve rubbertjes zitten. De plugs draai je met een meegeleverd stokje makkelijk in je oren. Hierna kun je rustig op pad en na afloop stap je zonder piepende oren af. Ze zijn er al vanaf 15,- euro, daar hoef je het ook niet voor te laten. Wil je ze echt op maat laten maken dan moet al snel rekenen op een vanafprijs van ronde de 90,- euro.
Tip: van 22 t/m 25 februari 2018 is de MOTORbeurs in Utrecht. Zeker weten dat je daar wel een aanbieding kan vinden.

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.