American Motorcycle Blog
Ducati bedrijfsresultaten 2018

Het einde van 2018 toont aan dat de Italiaanse motorfietsfabrikant Ducati de groeitrend van de afgelopen jaren heeft geconsolideerd. 53.004 (2017: 55.871) motorfietsen werden geleverd aan klanten over de hele wereld; een resultaat dat voor het vierde opeenvolgende jaar boven het niveau van 50.000 blijft, ondanks een daling van 2,7% op de wereldmarkt voor motorfietsen van meer dan 500 cc. Vooral in de Verenigde Staten bleken de omstandigheden bijzonder uitdagend te zijn, aangezien Ducati’s nummer één markt, daalde met bijna 9%. 

Eind 2018 bedroeg de omzet € 699 miljoen (2017: € 736 miljoen) en het bedrijfsresultaat € 49 miljoen (2017: € 51 miljoen), met een operationele marge van 7%, hetzelfde percentage als in 2017. Het in Bologna gevestigde bedrijf slaagde erin de daling van het verkoopvolume als gevolg van een terugval in de markt te compenseren, dankzij het succes van modellen met hogere marges, zoals de Panigale, die het mogelijk maakte het bedrijfsresultaat op hetzelfde niveau te houden als het jaar ervoor.

De financiële gegevens met betrekking tot het boekjaar 2018 voor de Audi Groep, waarvoor Ducati het motorfietsensegment vertegenwoordigt, werden meegedeeld tijdens de jaarlijkse persconferentie in het hoofdkantoor van AUDI AG in Ingolstadt.

“2018 was in vele opzichten een uitdaging, maar we zijn tevreden over onze financiële prestaties in een moeilijk jaar” – aldus Claudio Domenicali, CEO Ducati Motor Holding – “Het bedrijf genereert de middelen om de ontwikkeling van nieuwe producten te blijven financieren, wat zeer positief is voor de toekomst”.

Oliver Stein, CFO Ducati Motor Holding, voegde daaraan toe: “Financiële stabiliteit is van groot belang voor de onderneming om het technologische ontwikkelingsprogramma waarmee Ducati momenteel op volle toeren draait, te ondersteunen”.

Ducati Motor Holding heeft momenteel in totaal 1.591 medewerkers in dienst. Het verkoopnetwerk van de in Bologna gevestigde motorfietsfabrikant omvat 720 dealers in meer dan 90 landen.

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.