American Motorcycle Blog
Indian Motorcycle Roadmaster Elite 2019

Indian Motorcycle heeft vandaag zijn nieuwste ultra-premium toermotor, de Roadmaster Elite 2019, aangekondigd. De Roadmaster Elite, in gelimiteerde oplage, combineert moderne toervoorzieningen met de iconische Indian rijstijl. Het 2019-model beschikt ook over vele exclusieve premium-functies, waaronder een met de handgeschilderd op maat geïnspireerd ontwerp, samen met premium-voorzieningen.

Elke Roadmaster Elite is een artistiek meesterwerk met Wildfire Red Candy over Thunder Black Crystal-lak met echte 24-karaats bladgoud badging. Elke motor ondergaat een zorgvuldig lakproces dat bijna 30 uur in beslag neemt en met de hand is afgewerkt.

Nieuw voor 2019, de Roadmaster Elite ontvangt een geüpgraded PowerBand™ Audio Plus-systeem van 600 watt. Het krachtige systeem levert uitzonderlijk geluid en helderheid van hoogwaardige kuip-, hoofd- en zadeltas luidsprekers die 50 procent luider zijn dan het standaard audiosysteem dat op de Roadmaster 2019 wordt aangeboden. Het PowerBand Audio Plus-systeem beschikt over een verbeterde dynamische negenbands equalizer waarmee specifieke frequenties automatisch worden bijgesteld tot het optimale niveau bij verschillende voertuig snelheden om weg-, wind- en motorgeluid te compenseren voor een kristalheldere geluidskwaliteit in elke rijconditie.

Extra premium voorzieningen die uniek zijn voor de Roadmaster Elite zijn onder meer lederen armleuningen voor passagier, een ruime billet aluminium rijder en passagiers voetsteunen, een premium touring-console, aluminium buitenspiegels en verchroomde bumpers.

“De Roadmaster Elite biedt de meest verfijnde, eersteklas toerbeleving voor rijders die het beste van het beste verlangen”, aldus Reid Wilson, Senior Director voor Indian Motorcycle. “We hebben echt geen middel onbenut gelaten en deze motor volgestopt met stijl- en comfort functies die de tourervaring naar een nieuw niveau tillen.”

Samen met de krachtige Thunder Stroke® 111-motor, die 151 Nm koppel produceert bij 3000 tpm voor buitengewone acceleratie bij een laag toerental, beschikt de Roadmaster Elite over de nieuwste ride-enhancing technologieën die beschikbaar zijn van Indian Motorcycle:

Selecteerbare rijmodi


Met drie selecteerbare rijmodi, waaronder Tour, Standard en Sport, kan de rijder de gasrespons aanpassen aan zijn rijvoorkeur. De gas mapping voor elke rijmodus werd ontworpen met een specifieke toepassing in gedachten, wat resulteerde in één motor met drie verschillende persoonlijkheden.

Achter cilinder deactivering


Wanneer de Thunder Stroke 111 de bedrijfstemperatuur bereikt en de omgevingstemperatuur hoger is dan 15° C, wordt de achtercilinder automatisch gedeactiveerd wanneer de fiets stilstaat, wat resulteert in minder motorverwarming voor een verbeterd rijcomfort bij langzaam of stilstaand verkeer. De achterste cilinder wordt onmiddellijk opnieuw geactiveerd wanneer de gasklep wordt gebruikt voor een naadloze overgang naar volledig vermogen. De motor beschikt ook over opnieuw ontworpen lowers die zorgen voor een optimale luchtstroom en voor verbeterd comfort.

Ride Command®


Het Indian Motorcycle Ride Command®-systeem is het grootste, snelste, meest aanpasbare infotainment systeem op twee wielen. Het 7-inch, handschoen compatibele touchscreen biedt stapsgewijze navigatie*, aanpasbare informatieschermen voor rijders, Bluetooth®-compatibiliteit en paring met de Indian Motorcycle Ride Command app voor toegang op afstand tot belangrijke voertuig informatie. Rijders kunnen ook een route met maximaal 100 punten plannen op de Ride Command-website en deze via Bluetooth draadloos overbrengen naar de motor.

De Roadmaster Elite 2019 wordt ook standaard geleverd met alle premium tour voorzieningen die je van een Indian roadmaster verwacht, inclusief volledige led-verlichting, een lederen tweespan touring zitting individueel verwarmd voor bestuurder en passagier, ABS, verwarmde handgrepen, keyless-starten, een push windscherm met knop, weerbestendige, op afstand bedienbare zadeltassen, een ruime kofferbak die geschikt is voor twee integraalhelmen, met meer dan 140 liter opbergruimte.

Onder de upgrades die beschikbaar zijn voor de 2019 Roadmaster Elite zijn vele comfort- en stijlaccessoires, waaronder een halfhoog stuur, een nieuw open spatbord in kleur en een 19-inch voorwiel voor rijders die een agressievere look willen.

Neem voor prijzen en beschikbaarheid van Roadmaster Elite limited edition 2019 contact op met de lokale Indian Motorcycle-dealer.

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.