American Motorcycle Blog

Travis Pastrana eert zijn held Evel Knievel

Travis Pastrana - Evel Knievel

Travis Pastrana, atleet en stuntman eerde zijn held Evel Knievel op zondag 8 juli met drie indrukwekkende sprongen in Las Vegas. Pastrana brak enkele van Knievels records, en bovenal, landde hij een sprong over de fonteinen in Caesars Palace, het toneel van een van de engste crashes van de oorspronkelijke stuntman. Pastrana is geen onbekende in het verleggen van grenzen tijdens extreme (motor) sporten.

Zijn eerste sprong was een warming-up – een voor hem casual sprong over 52 auto’s drie hoog gestapeld. Pastrana voltooide de sprong met gemak, landde met veel ruimte over en verbrak Knievel’s sprong over 50 auto’s in het L.A. Coliseum.

Daarna voltooide Pastrana een sprong over 16 Greyhound bussen, 2 meer dan de 14 bussen waarover Knievel sprong in 1975. Daarna de meest iconische poging van de avond – een sprong over de fonteinen van Caesars Palace.

Knievel’s mislukte sprong over de fonteinen in 1967 was de meest rampzalige van zijn carrière, met zijn gemiste landing belande hij in het ziekenhuis met een hersenschudding en meerdere botbreuken.

Pastrana landde de sprong met gemak.

Travis Pastrana - Evel Knievel

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.