American Motorcycle Blog
Indian Scout Road Runner by MotoShed

Het Road Runner-project van MotoShed is ontstaan nadat twee leden van de groep de mogelijkheid kregen om een ​​standaard Indian Scout Sixty te rijden. Ze waren direct onder de indruk en al snel volgde gesprekken om een model te customizen.

We waren verrast hoe goed de Indian Scout Sixty presteerde en wisten dat we hem nog verder konden brengen en een nog mooier afgewerkte en unieke motor konden produceren”, aldus MotoShed. “Hij schreeuwde erom en na slechts een paar uur discussiëren, was het idee geboren. We bestelden de Scout direct de volgende dag.”

Indian Scout sixty 3.0

Sindsdien zijn er talloze uren besteed aan vergaderingen en planningen. In de motor zit meer dan honderd uur werk. Voor de bouw van de uitlaat had het team een ​​aantal basisrichtlijnen gekozen. Een meer agressieve rijpositie met verbeterde ophanging en meer bodemvrijheid. “We wisten dat de Scout Sixty veel potentie had, dus we wilden de rijervaring stimuleren door de bochtenprestaties drastisch te verbeteren. Om dit voor elkaar te krijgen, wilden we de motor terugbrengen naar zijn meest pure vorm. Maar met behoud van een fabriekslook.”

Nadat alle onderdelen die MotoShed wilde vervangen, aanpassen of verwijderen eraf waren, werd de complexiteit van het plan duidelijker. “Het was echt het meest gecompliceerde deel van de bouw. Op de standaard motor zijn er veel belangrijke componenten weggewerkt onder het zadel, zoals de batterij, ECU en heel veel bedrading.”

Door de ABS-pomp te verwijderen, kon MotoShed een aangepaste accubak op die plek maken. Een kleinere race-achtige accu, de regulator / rectifier, ECU en een nieuwe draadboom werden verplaatst naar de nieuwe behuizing.

Eerste Scout met uitlaten onder het zadel

Toen de ruimte onder het zadel vrij was, begonnen ze met het verwerken van de uitlaten rond het motorblok. De hitte die van de uitlaten afkomt, was een grote zorg. De buizen zijn ingepakt om meer warmte naar het einde van de uitlaten te sturen. Met zulke korte pijpen, waarvan er één 20% korter is dan de andere, werd een Dynojet Power Vision CX-systeem ingebouwd om gegevens te kunnen vastleggen en om de ECU en de fly-by-wire-throttle perfect in kaart te brengen. “De motor reageert perfect op de gashendel, maar eerlijk is eerlijk: de uitlaten maken een hoop herrie. We werken er nog aan om hem een beetje stiller te krijgen.”

alleen maar hi-end onderdelen

Het veranderen van de rijpositie naar een meer sportieve (agressievere) stand betekende het vervangen van de standaard voetbedieningen door Rizoma-onderdelen die zijn gemonteerd op aangepaste platen en aangevuld met een laag Renthal-stuur. De nieuwe rijpositie is veel sportiever, wat je goed merkt in de bochten. Verbeteringen aan de bodemvrijheid zijn te danken aan de stijvere ophanging die de motor hoger houdt met een meer gecontroleerde demping.

Met een beetje hulp van vrienden

Voor de echte specialistische vaardigheden werd de hulp ingeroepen van Chris Walton van CW Engineering, die met de hand verschillende plaatelementen maakte, zoals de koplampcover, het voorspatbord en de hugger achter. Steve Adams, een ex Aston Martin-stoffeerder nam het 1920 solo zadel onder handen.

Voor de handbedieningen werd gekozen voor minimalistische billet schakelapparatuur met een Galfer koppelingshendel, remhendel en hoofdcilinder. De achterwielophanging is van HyperPro en volledig verstelbaar. Een JB Speaker LED-koplamp geeft de motor een sportieve look.

Carbon it is!

Er is veel aandacht besteed aan het uiterlijk van de motor. Verschillende covers en panelen zijn voorzien van een carbon-look. Dit geeft de motor een ultra lichtgewicht uiterlijk met behoud van originele onderdelen.

De complete motor is in black-out look uitgevoerd, alles wat gecoat kon worden is ook gecoat wat bijdraagt aan de duistere stealth-look. Letterlijk alle bouten zijn vervangen door zwarte titanium bouten.

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.