American Motorcycle Blog

De Chieftain Limited is één van de topmodellen van Indian Motorcycle. Met een nog mooie afwerking en het 19″ voorwiel is het een echte custom bagger.
Het is alweer een tijdje geleden dat ik de Indian Roadmaster Classic getest heb. De Chieftain Limited is eigenlijk het afgetrainde broertje van dit model. Hij heeft in plaats van de grote met leer beklede koffers de kunststof koffers en mist de grote topkoffer. De koffers zijn bij dit model wel met de key-fob centraal af te sluiten. Starten doe je ook zonder sleutel, zolang je de sleutel bij je hebt kun je de motor starten.

De mooie grote kuip is identiek en heeft ook het verstelbare windscherm, wat echt een verademing is. In de hoogste stand heb je hierdoor nagenoeg geen last van turbulentie rond je helm (bij hoge snelheden).
Ook het fantastische Ride Command Systeem hebben ze bij dit model in de kuip verwerkt wat ervoor zorgt dat ik ook echt op de plek van bestemming terecht kom. Alles is duidelijk af te lezen van het grote infotainment scherm wat een beetje aan een mini iPad doet denken.
Ik kan mijn telefoon ook koppelen aan dit gelikte systeem waardoor al snel mijn favoriete playlist door de boxen knalt, heeeeeerlijk. Het dashboard ziet er verder degelijk uit en alles is overzichtelijk geplaatst. Het enige waar ik mij (bij meer Indian modellen) aan stoor zijn die grote plastic knoppen. Neem nou zo’n startknop dat moet toch anders kunnen?

De Chieftain Limited heeft een groter voorwiel dan de Roadmaster Classic en dat merk je – in goede zin – aan het rijgedrag. Persoonlijk vind ik hem iets prettiger sturen. Het grote 19″ gegoten voorwiel is ook nog eens zeer prettig om naar te kijken met zijn dikke zwart en gepolijste spaken. Het voor spatbord is ingekort en zorgt voor een mooi contrast, het tien-spaaks voorwiel is hierdoor mooi zichtbaar.
Ondanks dat de Chieftain Limited aardig aan de maat is laat hij zich makkelijk door korte bochten sturen. Het Het gegoten aluminium frame zorgt voor uitstekende rijeigenschappen bij alle snelheden. Op de snelweg is hij echter pas echt thuis. Op stukken waar je 130 km/u mag merk je pas echt hoeveel koppel dit beest heeft. Het Thunder Stroke 111 motorblok blijft maar doordenderen met 161 nm aan koppel. Met gemak haal je auto’s in die op dat moment stil lijken te staan. Remmen doet deze gigant uitstekend door het standaard ABS remsysteem.

Wat uiterlijk betreft is dit echt een luxe bak. Cruise control, dikke lederen sofa en een mooie chrome afwerking van hoogwaardige kwaliteit geven de Chieftain Limited zijn luxe uitstraling.

Helaas is de Chieftain Limited met een vanafprijs van 32.999,- euro niet geschikt voor ieders portemonnee.

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast.