American Motorcycle Blog
Indian-Sport-Scout

De Indian Sport Scout is ooit ontworpen om Indian weer terug op hun troon te helpen nadat de in Springfield, Massachusetts gevestigde firma stopte met de populaire Scout 101.

Indian Scout 101
De 101 was een super populair model door zijn goede rijgedrag en zijn kracht, de motor ging gewoon niet kapot. Hij werd daarom ook veel gebruikt voor het baanracen, strandraces en hillclimbing.

De depressie van 1929 hakte er ook bij Indian behoorlijk in. De verkoop verliep traag en het marktsentiment was rampzalig. Enige hoop op economisch herstel was er niet.

De oplossing die bedacht werd was om het aantal onderdelen te minimaliseren om de kosten drastisch te verlagen. Zo werd er een nieuwe standaard Scout ontwikkeld waarbij gebruik werd gemaakt van hetzelfde frame als de (grotere) Indian Chief en Four. De prestaties leden hier echter behoorlijk onder.

Maar de verkoop verliep nog steeds traag en Indian had nog zeker twee jaar nodig om een nieuwe lichtgewicht frame te ontwikkelen. Dit frame werd de basis voor de nieuwe Sport Scout, met een verbeterde Girder voorvork, verbeterde Schebler-carburateur en aluminium cilinderkoppen.

De motor was lichter en krachtiger en de wegligging was goed. Er werd zelfs voor het eerst weer gewonnen tijdens de traditionele 3,2 mijls race in Daytona door Ed Kretz.

Door deze, en een aantal andere overwinningen, werd het voor Indian wat makkelijker om de Sport Scout weer in de showrooms te krijgen. Eerst alleen in Amerika en later ook in andere landen. Maar de Tweede Wereldoorlog gooide roet in het eten en zorge ervoor dat de productie zich verplaatste naar de militaire kant.

Indian Scout uit 1940
1940 was een heel belangrijk jaar voor Indian. Voor het eerst kregen de modellen de bekende grote spatborden, een lagere zit en een andere stand van de voorvork.

De motor in deze post heeft een 3-versnellingsbak, een verstevigd stuur en geveerd zadel. Boven de koplamp de claxon en aan beide kanten Comfortabele floorboards. De kilometerteller zit in het midden van de benzinetank en zoals bij meer modellen uit 1940 ontbreken de knipperlichten.

Bron: Silodrome

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast.