American Motorcycle Blog
Spirit of Munro 2018

Indian Motorcycle en Lee Munro hebben aangekondigd dat de achter neef van de legendarische Burt Munro, in augustus zal proberen om 200 mph grens te breken op de Bonneville zout vlaktes. Uitgerust met het Indian Motorcycle engineering-team en de nieuw gemodificeerde Indian Scout genaamd “Spirit of Munro” is Lee Munro terug en bereid om zijn vorige officiële snelheid van 191.286 km / u te verpulveren tijdens de 70e editie van de jaarlijkse Bonneville Speed Week.

Indian Scout Streamliner

Ter voorbereiding op dit jaar heeft het engineering-team van Indian Motorcycle meegewerkt aan het verfijnen van de Indian Scout Streamliner, die in de 1350 cc klasse van de MPS-G (Modified Partial Streamliner) zal meedoen. Lee Munro’s baanbrekende reeks van 186.681 km / u in El Mirage en een officiële vlucht van 191.286 km / u op de Speedweek van vorig jaar heeft het team gemotiveerd om de motor bij te werken met aanpassingen aan de intake en kleine aanpassingen aan de body, om Munro te helpen de exclusieve 200- mph club te bereiken.

Spirit of Munro

“Indian Motorcycle was vorig jaar vereerd om samen te werken met de Munro-familie en eer te bewijzen aan Burt’s ongelooflijke prestaties en land-snelheidsrecord in 1967. We staan te popelen om terug te komen op de zoutvlakte met Lee en de ‘Spirit of Munro’, “Zei Gary Gray, Vice President – Racing, Technology & Service voor Indian Motorcycle. “Ons engineering-team onder leiding van Wayne Kolden en Dan Gervais hebben er uren over gedaan om een motor te ontwikkelen die in staat is om de 200 mph-grens te halen en we zijn verheugd dat Lee dit doel ook nastreeft. Ik wil ook onze sponsors Cargill Station Ltd, Garry Robertson van Ocean Ridge Kaikoura, Nieuw-Zeeland en Jerry Stinchfield van Roof Systems uit Dallas, TX bedanken voor het helpen ons naar het zout te brengen.”

Bonneville Speed Week

Lee Munro schrijft zijn liefde voor snelheid toe aan de bloedlijn die hij deelt met zijn overgroot oom, Burt Munro, die in 1967 een snelheidsrecord neerzette met een Indian Scout uit 1920. In 2005 werd de nalatenschap van Burt Munro vereeuwigd met het maken van de populaire film ‘The World’s Fastest Indian’, met Sir Anthony Hopkins in de hoofdrol en in 2017 vierde Lee Munro de 50ste verjaardag van het record van zijn oudoom met een herdenkingsrit bij Bonneville Speed Week.

“Mijn overgroot oom Burt is een belangrijke inspiratiebron voor mijn eigen motorrace carrière en zijn verlangen naar snelheid zit duidelijk in mijn DNA,” aldus Lee Munro. “In samenwerking met het uitzonderlijke team van Indian Motorcycle, weet ik dat we onze dromen kunnen maken om 200 mijl per uur te bereiken.”

Speed Week wordt gehouden op 11 en 17 augustus 2018 in Bonneville, Utah (USA). Dit zesdaagse evenement is gemaakt voor vastberaden rijders die niet alleen een missie hebben om recordhouders te zijn, maar ook om te rijden op een van de meest legendarische locaties voor snelheidsvluchten.

Lees ook: Engina,de Indian Café Racer.

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.