American Motorcycle Blog
Engina – Indian Café Racer

Europa’s marktleider op het gebied van motorkleding en accessoires, Detlev Louis Motorcyclecompany viert dit jaar haar 80-jarig jubileum, om de gelegenheid te vieren hebben ze een Indian Chief Vintage genomen en getransformeerd in een super strakke café-racer die ze Engina noemen.

In september vorig jaar beleefde Engina zijn première op Glemseck 101 en blies de concurrentie meteen weg. Stuntgirl en model Mai-Lin Senf reed er op in de race “Clash of Legends”.

Sindsdien heeft Engina mee gedaan aan tal van sprint- en ontwerpwedstrijden en heeft het net een mijlpaal bereikt: het winnen van een podiumplaats bij de Custom Show Emirates in Abu Dhabi.

In Duitsland pakte ze zelfs de winnende trofee tijdens de Custom Show in Dortmund en won Best Streetbike bij de Berliner Motorrad Tage-motorshow in Berlijn.

Elders in Europa zorgt het meesterwerk op maat voor behoorlijk wat opschudding en winnen ze ook de prestigieuze Ferro Dell Anno-prijs op de Motor Bike Expo in Verona (Italië), in de categorie Best Professional.

Tijdens de Swiss Custom-show in Zürich won Engina de eerste prijs en kreeg een ticket voor de internationaal befaamde Custom Show Emirates in Abu Dhabi. Op het wereldkampioenschap afgelopen weekend nam Engina deel aan de V2 Custom Class – met een sensationeel resultaat, de tweede plaats.

Een groot deel van de eer voor deze schitterende resultaten moet gaan naar de prachtig uitziende Thunder Stroke 111-motor van Indian – deze prachtige V-twin is absoluut een integraal onderdeel van de algehele artisticiteit. Louis heeft deze verchroomde krachtcentrale een grote eer gegeven – vandaar de naam Engina. De krachtige 1.8-liter V-twin is een verbluffende combinatie van de klassieke Indian look en de nieuwste technologie. Het opvallende ontwerp met opvallende duwstangbuizen en cilinderkopafdekkingen met schuine vinnen is een eerbetoon aan de Indian motoren van de jaren 40 en 50 en geniet een cultstatus onder de fans.

Beeld: Volker Rost

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.