American Motorcycle Blog
De Chieftain Elite in een handgeschilderde Black Hills zilvere kleur

De Chieftain Elite is terug en hoe! Deze Premium Bagger is uitgevoerd in een prachtige, met de hand geschilderd, zwart en zilver flake kleurschema. Een heel team van specialisten maskeren de onderdelen af zodat andere de graphics erop kunnen spuiten en de bike kunnen voorzien van super mooie details. Elke motor is daarom anders er is er geen een hetzelfde. De complete paintjob neemt maar liefs 25 uur in beslag en dat zie je ook terug. Deze motor in deze uitvoering springt er altijd uit, waar je hem ook neer zet.

Volgens Reid Wilson, Senior Director – Marketing en Product planning van Indian Motorcycle – is dit absoluut de beste Premium Bagger die je kunt kopen. Hij is gemaakt om hoofden te laten draaien als je langs rijd. De Chieftain zorgt voor een onovertroffen rijervaring met alle faciliteiten van een Premium Bagger.

De Chieftain Elite heeft een comfortabele zithouding, een 19-inch 10-spaaks (contrast-cut) voorwiel en is uitgerust met de premium-functies. Inclusief een 200-watt premium audiosysteem, een Pathfinder LED-koplampen, elektrisch in hoogte verstelbare voorruit, aluminium floorboards voor rijder en passagier en een heel comfortabele lederen zadel.

Natuurlijk heeft ook deze gigant het Ride-Command infotainment-systeem met o.a. navigatie en Bluetooth om je telefoon te koppelen. Cruisecontrol, ABS, bandenspanning meter en op afstand afsluitbare koffers zijn standaard.

Zoals gewend is ook deze Indian Bagger voorzien van het fantastische ThunderStroke 111 blok, waanzinnig veel koppel in elke versnelling. De Indian Chieftain Elite zal in beperkte oplage gemaakt worden, prijzen zijn nog niet bekend.

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.