American Motorcycle Blog
Briar Bauman winnaar American Flat Track seizoensopener

Bauman schittert op Indian FTR750

Indian Motorcycle Racing, gepresenteerd door Progressive Motorcycle Insurance, startte het begin van het 2019 American Flat Track (AFT) seizoen met een eerste plaats tijdens de Daytona TT. Toen hij zijn debuut maakte voor Indian Motorcycle, domineerde Briar Bauman het parcours met zijn Indian FTR750.

De langverwachte AFT-seizoensopener zat vol actie, met Bauman vroeg in de eerste manche. Hij nam gelijk een voorsprong en creëerde een aardige kloof tussen hem en de rest van het veld. Indian Motorcycle privé-rijder Henry Wiles (Bandit Industries, DPC Racing, Wilco Racing Indian FTR750) vocht zich een weg naar de tweede plaats, maar kon Bauman bijhouden.

“Briar had een indrukwekkende finish in het seizoen 2018 als privé-rijder op een Indian FTR750,” zei Gary Gray, Vice President – Racing, Technology & Service voor Indian Motorcycle. “Hij en zijn crew hebben tijdens het laagseizoen veel tijd en voorbereiding besteed, dus we zijn er bijzonder trots op dat hij vroeg in het seizoen succesvol is.”

Briar Bauman wint American Flat Track seizoensopener tijdens Daytona TT.

Collega Wrecking Crew rijder Bronson Bauman eindigde op een vijfde plaats, terwijl regerend Grand National Champion Jared Mees strugglede en zelfs twee keer ten val kwam. Mees maakte al vroeg in de eerste manche een sterke push en reed als vijfde, totdat een mechanisch probleem daar een einde aan maakte.

De tweede race van het seizoen is komend weekend met de Atlanta Short Track op Dixie Speedway op 24 maart.

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.