American Motorcycle Blog
The Milwaukee Eight

Een nieuw Harley-Davidson motorblok heeft nogal wat voeten in de aarde. Zeker als het in de ‘Big Twin’ categorie valt. Alleen daarom al belooft 2017 een speciaal jaar te worden voor het merk.

The 107 Milwaukee Eight
Met een erfgoed van zeven generaties motoren (sinds 1914), wil Harley-Davidson het nieuwe blok ‘The Milwaukee Eight’ in 2017 introduceren. Met deze naam willen ze de geschiedenis in gaan naast bekende voorgangers als de Flathead, Knucklehead, Panhead, Shovelhead, Evolution en Twin Cam.

Milwaukee-Eight-2De naam ‘The Milwaukee Eight’ komt zoals bij veel van zijn voorgangers van het ontwerp van de cilinderkop.
Een behoorlijk dik blok met een ruime inhoud van 107ci of wel 1733cc met vier kleppen per cilinder.
Wat is daar nou zo speciaal aan zou je zeggen, ze hebben het tenslotte al eerder gedaan bij de V-Rod en de Street 500 en 750. Maar dat zijn vloeistof gekoelde motoren. Dit blok is een klassiek lucht gekoeld Big Twin blok waarbij de kleppen worden bediend door vier stoterstangen.

Het zat er al een tijdje aan te komen want Harley-Davidson heeft in 2014 al een Trademark aan gevraagd voor de naam Milwaukee Eight. Er zijn nog niet veel beeldmateriaal te vinden behalve deze twee van de cilinderkop en het luchtfilterhuis.

Het blok is zo ontworpen dat er genoeg ruimte is voor uitbreiding. Er gaan zelfs geruchten dat er ook een CVO-versie komt met een 117ci motorblok.

Naar verwachting zullen de eerste Milwaukee Eight blokken alleen de touring modellen verkrijgbaar zijn.
Later zullen er ongetwijfeld meer modellen mee worden uitgerust.

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast.