American Motorcycle Blog
Quick Tip

Wat als je twee handen hebt maar er eigen drie nodig hebt? Als je zelf je motor onderhoud kom je dit probleem waarschijnlijk een keer tegen. Niemand in de buurt om even dat extra handje te geven die je nodig hebt.

Dat probleem heb je ook als je zelf verstelbare stoterstangen wil plaatsen bij het vervangen van je kettingspanners. Tijdens het installeren heb je drie sleutels nodig om alles op zijn plaats te houden als je de juiste afstelling moet vinden, dat geeft problemen door de buizen die om de stoterstangen heen zitten.

De eenvoudige oplossing voor dit probleem is wat ijzerdraad. Maak een haakje in het ijzerdraad. Deze kant haak je in onderkant van de buis en de andere kant maak je vast aan de bevestiging van bijvoorbeeld de luchtfilter aan de bovenkant. Nu blijft de buis op zijn plek zitten en heb je handen vrij om de afstelling af te ronden.

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.