American Motorcycle Blog

Harley-Davidson heeft de verkopen afgelopen kwartaal zien teruglopen, maakt het bedrijf dinsdag bekend. Dat komt deels door zwakke marktomstandigheden, maar ook door het besluit van het Amerikaanse bedrijf om dit jaar in eigen land minder motoren af te leveren. Dat geeft verkopers de gelegenheid hun voorraden af te bouwen.

Harley-Davidson leverde in het eerste kwartaal in totaal ruim 70.000 motorfietsen af. Dat is bijna 15 procent minder dan een jaar eerder. Ook werden minder onderdelen en accessoires verkocht. De omzet ging met ruim 14 procent omlaag naar 1,5 miljard dollar (1,4 miljard euro).

Het bedrijf rapporteerde dinsdag een nettowinst van 186 miljoen dollar. Over de eerste drie maanden van 2016 bleef onder de streep nog 250 miljoen dollar over.

Ondanks de winstdaling is topman Matt Levatich tevreden over de voortgang die is geboekt bij de verkoop van oude voorraden.

Harley-Davidson Benelux

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.