American Motorcycle Blog
Project LiveWire

Als je een paar jaar geleden zou hebben gezegd dat Harley-Davidson te maken zou krijgen met alsmaar dalende verkopen dan zouden veel mensen daar negatief op reageren. Maar helaas is niets minder waar, ondanks de aankondiging dat ze komende 10 jaar meer dan 100 nieuwe modellen gaan maken en een compleet nieuwe 2018 softail-lijn. Dat de concurrent Indian Motorcycle ondertussen vrolijk door dendert met nieuwe populaire modellen die goed verkopen, helpt ook niet echt mee.

Maar Harley-Davidson vecht terug en wel op een heel ander terrein dan we van ze gewend zijn. In 2018/2019 zal, de concept-bike die tot nu toe bekend was onder de naam Project Livewire, echt tot leven komen. Er is ook al een naam vast gelegd die de motor naar alle waarschijnlijkheid zal gaan dragen “Revalation”. Is het nog een openbaring? Nee dat niet, maar het is op zijn minst héél interessant te noemen. De nieuwe naam past perfect in het rijtje van Evolution en Revolution X V-Twin motoren.

Harley-Davidson is wel de eerste grote motorfabrikant die een elektrische variant op de markt brengt. Ik ben benieuwd wie er volgt.

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.