American Motorcycle Blog
Harley-Davidson LiveWire 2019

LiveWire motorfiets en grensverleggende lichtgewicht elektrische concepten stralen op Geneva International Motor Show.

Op de Geneva International Motor Show presenteerde Harley-Davidson de langverwachte LiveWire™ 2020, samen met drie lichtgewicht elektrische toekomstige concepten. Behalve geüpdatete productiespecificaties voor LiveWire, maakte de onderneming ook bekend dat internationale pre-orders voor LiveWire vanaf april gemaakt kunnen worden op h-d.com/LiveWire, waarbij de eerste leveringen verwacht worden in Q4 2019 in de meeste Europese landen en Canada. In de VS is pre-order al mogelijk.

Harley-Davidson presenteerde de finale productiegegevens van de LiveWire:

 • 0 – 100 km/u in 3,0 sec. en 100 – 130 km/u in 1,9 sec.
 • 225 km bereik in de stad, 142 km bereik bij gecombineerd stop-and-go en snelweggebruik, gemeten volgens de MIC City en MIC Combined (70mph) tests*
 • Standaard DC Fast Charge technologie biedt 0 tot 80% batterijlading in 40 minuten of 0 tot 100% in 60 minuten.

Harley-Davidson toont twee lichtgewicht elektrische toekomstige concepten, die onlangs gepresenteerd zijn op CES, evenals een nieuw prototype Harley-Davidson-branded elektrische tweewieler voor kinderen. De nieuwe e-bike is het resultaat van de onlangs aangekondigde overname van StaCyc, Inc, en verbreedt de elektrische portfolio van Harley-Davidson nog verder met elektrische tweewielers voor kinderen vanaf 3 jaar en onder de 34 kg.

“De LiveWire is de apex in een nieuw tijdperk van elektrische aandrijving door Harley-Davidson. Vooroplopend in het elektrificeren van het motorrijden, bewijzen wij ons commitment door het aanbieden van een brede lijn van elektrische tweewielers, voor zowel de jongste rijders als rijders op zoek naar een premium, high-performance elektrische ervaring,” vertelt Marc McAllister Vice President Product Planning and Portfolio.

Harley-Davidsons elektrische motorfiets portfolio is een belangrijk deel van de More Roads to Harley-Davidson strategie, die draait om het bouwen aan de volgende generatie rijders door het presenteren van nieuwe producten in nieuwe motorsegmenten, bredere toegang tot het merk en een sterk, wereldwijd dealernetwerk.

Een volledig nieuwe, elektrische rijervaring

Toegankelijk voor nieuwe motorrijders en een kick voor ervaren rijders: de LiveWire is de perfecte combinatie van vermogen, prestaties en technologie. Enkele van de features:

 • Prestaties en bereik geoptimaliseerd voor de stadse rijder: De hoog-voltage batterij levert 225 km bereik in de stad, of 142 km bereik bij gecombineerd stop-and-go en snelweggebruik, gemeten volgens de J2982 Rijbereik Testprocedure MIC City en MIC Combined (70mph) tests*. Om de LiveWire™ op te laden kan een DC Fast Charge (DCFC) gebruikt worden met een SAE J1772 connector (CCS2 – IEC type 2 oplaadconnector in Europese en enkele internationale markten). Alle Harley-Davidson dealers die de LiveWire™ verkopen, hebben een openbaar DCFC oplaadstation. DCFC levert een 0 tot 80% batterijlading in 40 minuten of 0 tot 100% in 60 minuten.
 • Waanzinnige acceleratie: van 0 – 100 km/u in 3,0 seconden en 100 – 130 km/u in 1,9 seconden. Het instant koppel van de H-D Revelation™ elektrische aandrijflijn kan 100% van zijn koppel leveren zodra er aan het gashendel gedraaid wordt, en 100% van dat koppel is altijd beschikbaar. Topsnelheid is 176 km/u.
 • Twist-and-go ease gebruiksgemak: Livewire’s elektrische aandrijflijn heeft geen koppeling en geen versnellingen. Dit betekent dat hij eenvoudig te bedienen is door nieuwe, onervaren rijders. Alle rijders zullen het remeffect van de vermogensregeneratiemodus waarderen, mede omdat dit de batterij oplaadt tijdens het remmen.
 • Handling en controle: De LiveWire is voorzien van een Electronic Chassis Control (ECC), dat gebruik maakt van het bochtenverbeterd ABS, Traction Control System (TCS) en Drag-Torque Slip Control System (DSCS) voor het monitoren en aansturen van het remvermogen en het motorkoppel op het achterwiel, om zo de rijder meer controle en balans te bieden in verschillende rijomstandigheden. Het systeem is volledig elektronisch en gebruikt de nieuwste zes-as inertial measurement unit (IMU) en ABS sensor technologie. De aparte functies van ECC werken samen om de rijder meer vertrouwen en controle te bieden in lastige omstandigheden.
 • H-D™ Connect Service: In geselecteerde markten is LiveWire voorzien van

H-D™ Connect, wat rijders aan hun motoren koppelt via een LTE-enabled Telematics Control Unit, in combinatie met connectivity en cloud services en de laatste versie van de Harley-Davidson™ app. Met H-D Connect worden gegevens verzameld en naar de app gestuurd, zodat de gebruiker continu up-to-date is over:

 • Motorfiets status: Gegevens die beschikbaar zijn via H-D Connect omvatten acculaadstatus en beschikbaar bereik, vanaf iedere locatie waar voldoende mobiel signaal is. Hiermee kan de rijder op afstand de oplaadstatus van de accu checken, evenals de tijd die nog nodig is tot volledig opgeladen. Rijders kunnen ook eenvoudig een oplaadstation vinden dankzij de ingebouwde locatiezoeker in de H-D app.
  • Verplaats alarm en voertuiglocatie: H-D Connect geeft de locatie van een geparkeerde LiveWire aan en de rijder kan meldingen ontvangen indien het voertuig verplaatst wordt of omvalt. Gestolen voertuig tracking via GPS geeft de gemoedsrust dat na diefstal de motorfiets teruggevonden kan worden.**
  • Onderhoudsherinneringen en notificaties: Herinneringen over aankomende voertuig onderhoudsvoorschriften, geautomatiseerde onderhoudsherinneringen en andere notificaties betreffende het voertuig.
 • Premium onderdelen: Premium high-performance SHOWA® BFRC™ (Balanced Free Rear Cushion-lite) mono achterschokdemper is volledig instelbaar en ontwikkeld voor een comfortabele rijervaring en precieze handling. Premium SHOWA® SFF-BP® (Separate Function front Fork-Big Piston) vering in de voorvork matcht bij de performance en instelbaarheid van de achterschokdember en levert uitzonderlijke dempingcontrole bij lage snelheden, ideaal voor controle en beheersing in stadse rijomstandigheden. Brembo® Monoblock voorremklauwen bijten in dubbele 300 mm remschijven en leveren ongekend remvermogen met een fris gevoel, voor vertrouwenwekkende remprestaties.
 • Opvallende Harley-Davidson geluid, minimale vibraties: De H-D Revelation elektrische aandrijflijn produceert minimale vibraties, warmte en geluid, wat allemaal bijdraagt aan het comfort van de rijder. De LiveWire heeft een speciaal ontwikkeld, nieuw en opvallend Harley-Davidson geluid bij het accelereren. Dit nieuwe, futuristische geluid is een diepe buiging naar het soepele, elektrische vermogen van de LiveWire.

Voor meer info over de “More Roads to Harley-Davidson” strategie, ga je naar https://investor.harley-davidson.com/news-and-events/accelerated-strategy. Voor meer info over vacatures bij Harley-Davidson, waaronder functies in research en development van elektrische producten, ga je naar https://www.harley-davidson.com/careers

*Schatting bereik volgens SAE J2982 Rijbereik Testprocedure en gebaseerd op verwachte prestaties van een volledig opgeladen batterij, indien bediend onder gespecificeerde omstandigheden. Feitelijk bereik kan variëren op basis van rijgedrag, weersomstandigheden en staat van het materiaal.

**(Vereist medewerking politie. Beschikbaar in geselecteerde markten).

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.