American Motorcycle Blog
hd-amsterdam-2019

Rotterdamse H-D-dealer heropent begin 2019 Amsterdamse dealership

Rijswijk, 27 november 2018 – Goed nieuws voor Harley-Davidson fans in en rond onze hoofdstad: in het eerste kwartaal van 2019 krijgt Amsterdam weer zijn eigen Authorized Harley-Davidson dealership. De eigenaar van Harley-Davidson Rotterdam, Ron de Graaf, gaat samen met zakenpartner Peter Merceij (oprichter van Kamera Express) en Roel Gyparis (eigenaar van onder andere Gyparis Accountants) het Amsterdamse avontuur aan. Het nieuw te openen dealership zal gevestigd zijn op het Westpoort terrein in Amsterdam op Jarmuiden 43. Kenners herkennen dit als het adres van de vorige H-D dealer voor de regio Amsterdam. Het gebouw wordt volledig verbouwd en aangepast volgens de laatste richtlijnen van de Harley-Davidson Motor Company. Het wordt uiteraard geen kopie van de vestiging Harley-Davidson Rotterdam; Harley-Davidson Amsterdam krijgt zijn eigen sfeer en uitstraling.

Peter Merceij, Ron de Graaf en Roel Gyparis.

Volgende stap
Drijvendekracht achter de totstandkoming van de Amsterdamse H-D dealer is Ron de Graaf.Zes jaar geleden opende hij Harley-Davidson Rotterdam en in korte tijd maaktehij van die dealership een groot succes. Hij vertelt: “Inmiddels staat er inRotterdam een strakke organisatie en een heel goed team, dus ik vond het tijdworden voor een volgende stap. Ik had al langer aan Amsterdam zitten denken,omdat het potentieel van die vestiging enorm is. Uiteindelijk hebben Peter enik de knoop doorgehakt en hebben we er werk van gemaakt.” Peter is PeterMerceij, de man die cameraspecialist Kamera Express groot maakte. Waar De Graafdiepgaande kennis van het H-D-merk meebrengt en goed weet hoe je eenH-D-dealership runt, is Merceij de uitgesproken expert op retail, marketing enonline gebied. Vanuit die achtergrond heeft hij bovendien de nodigeretailervaring in en rond Amsterdam. Ze vullen elkaar dus perfect aan. Ron deGraaf licht toe: “Kijkend naar de Amsterdamse markt zijn verschillendeontwikkelingen gaande waar wij beide veel vertrouwen in hebben. Zo zien we deopkomst van elektrisch motorrijden als een grote kans. Bovendien geloven webeide dat je als Amsterdamse H-D dealer een graantje mee moet kunnen pikken vanenorme toeristenstroom in de hoofdstad. En lastbut not least is er in en rond Amsterdam ook nog een enorme groep rijdersdie juist de traditionele heritagevan Harley-Davidson weet te waarderen en die groep gaan wij ook proactiefbedienen.” Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de opening in volle gang. DeGraaf en Merceij zijn bezig een team samen te stellen en binnenkort begint deverbouwing van het pand. Uiteraard zal de opening op feestelijke wijze gevierdworden, meer info hierover volgt later.

Opgelucht
H-D’s Country ManagerBenelux, Martin Mulder, is enthousiast en ook een beetje opgelucht: “Het wasnatuurlijk eigenlijk te gek voor woorden dat een stad als Amsterdam zo lang geeneigen H-D dealership had, dus het is geweldig dat Ron en Peter nu deze stapzetten. Net als zij geloven wij dat de hoofdstad een enorm potentieel heeft enRon en Peter zijn het perfecte team om dat potentieel ten volle te benutten.Wij zijn dus hartstikke blij met deze hernieuwde opening van Harley-DavidsonAmsterdam en wij wensen Ron, Peter en hun team alle succes met deze spannendestap.”

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.