American Motorcycle Blog
'Lord of the Ages' by P&D Custom Bikes

De 25ste Bigtwin Bikeshow & Expo zit er weer op en wat een goede keuze om het weer in Expo Houten te houden. Een van alle kanten goed bereikbare lokatie met genoeg (gratis) parkeerruimte. Alles lekker ruim opgezet en goed belicht zodat de stands en vooral de bikes er super mooi bij stonden. De sfeer was als vanouds gezellig, het eten lekker (vet en veel) en een aantal heerlijke bands om het geheel wat op te zwepen.

De Custom Bikeshow had dit jaar maar liefst 100 deelnemers. Ik mocht voor American Motorcycle Blog plaatsnemen in de jury om daar de vijf winnaars én de Best Of Show te kiezen. Gelukkig was ik in goed gezelschap om deze zware klus te klaren. Samen met René van Tuil van ReVaTu Customs, Erik Martens (voorheen SPS), Peter Penzenstadler van Penz Custombikes en onder de bezielende leiding van Onno Wieringa van Bigtwin hebben we het toch geflikt. Ik kan je rustig vertellen het is alles behalve makkelijk. Elke keer als je denkt dat je de juiste modellen eruit hebt gehaald zie je weer wat anders. Dus maar weer opnieuw afvinken en opnieuw checken. Maar de winnaars mogen er zijn en het leuke aan de door ons gekozen line-up is dat we van alles wat hebben wat stijl betreft. Een Digger, Frisco Chopper, Café Racer noem maar op en het zat er tussen.

Het leuke aan deze Custom Bikeshow is dat iedereen kan mee doen van professionele bouwer tot part-time schuur amateur. Je ziet bij de meeste creaties dat er héél veel tijd aan is besteed en sommige hebben echt hun hele ziel en zaligheid in het project gestoken. Zo mooi afgewerkt, zoveel detail en vaak met veel handgemaakte onderdelen.
Maar er kan natuurlijk maar een Best Of Show zijn en dat is de motor van Chris and David van P&D Custom Bikes uit Engeland. De Digger style bike draagt de naam ‘Lord of the Ages’.
Een schitterende bike met veel oog voor detail, een prachtige paint-job en veel met de hand gemaakte onderdelen. Van de Girder voorvork tot de strakke achterkant klopt de (Digger) stijl van de motor. Het mooie zwarte 865 Triumph Bonneville blok is erg mooi gegrafeerd en maakt het plaatje compleet.
Oordeel zelf of wij de juiste keuze hebben gemaakt!

Foto’s: Onno “Berserk” Wieringa madnessphotography.nl

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.