American Motorcycle Blog
Project LiveWire

Vier jaar na de onthulling van Project LiveWire laat Harley-Davidson weten dat hij echt in productie gaat. Met de wat tegenvallende resultaten van het vierde kwartaal in het achterhoofd laat Harley-Davidson weten een serieuze speler te willen worden in elektrische motortechnologie. Binnen 18 maanden zou de nieuwe, elektrische, Harley-telg de markt moeten gaan bestormen (in Amerika).

Matt Levatich, Ppresident en Chief Executive Officer van Harley-Davidson, merkt op:
De EV-motormarkt staat nog in de kinderschoenen, maar wij zijn van mening dat premium elektrische Harley-Davidson-motoren wereldwijd de opwinding en deelname aan de sport zullen stimuleren. Naarmate we onze EV-capaciteiten en toewijding uitbreiden, worden we nog enthousiaster over de rol die elektrische motoren zullen gaan spelen in de groei van ons bedrijf.

Hij bevestigde niet of de eerste elektrische Harley-Davidson gebaseerd zal zijn op het LiveWire-project of dat het een geheel nieuwe motor zal worden. LiveWire heeft grote invloed gehad toen hij in 2014 werd onthuld. Harley eindigde met het maken van tientallen prototypes. Ze lieten de mensen uit de industrie ermee rijden, gaven hen feedback en hij was zelfs te zien in films. De logische volgende stap zou zijn geweest om het voertuig op de markt te brengen, maar dat gebeurde tot op heden nog niet.

We wachten met spanning af en houden je natuurlijk op de hoogte.

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.