American Motorcycle Blog
Central Classics Houten

Central Classics beurs tot de nok gevuld

Op 16 en 17 december is er weer de internationale beurs in het hart van Nederland met 10.000 m2 oldtimer motoren, bromfietsen en onderdelen: Central Classics in de Expo Houten hallen. Vier kilometer van Utrecht en gemakkelijk bereikbaar langs de A27. Een prima mogelijkheid om op rijdbare afstand vanuit het hele land klassieke motoren en bromfietsen te zien, onderdelen te zoeken én andere liefhebbers te ontmoeten.

In aanloop naar de Kerst
Zo’n 200 standhouders uit binnen- en buitenland hebben nu al ingeschreven, de 3 hallen zijn vol. Iedere beschikbare plek van Expo Houten wordt gevuld met motoren, bromfietsen en onderdelen vanaf bouwjaar 1980 en ouder. Je vindt er ook documentatie, kleding, helmen, gereedschap, enz., maar dat blijft in verhouding en liefst gespecialiseerd zodat er een gevarieërd aanbod is. En in aanloop naar de Kerst zal de Kerstsfeer zeker niet ontbreken.

Mini-colleges
Inmiddels vast onderdeel van Central Classics zijn de mini-colleges, gratis te volgen in de entree hal. Korte presentaties over diverse onderwerpen, gegeven door liefhebbers voor liefhebbers. Die zijn nu volop in voorbereiding, het belooft weer interessant te worden. De onderwerpen worden later op de site aangekondigd.

Gratis parkeren
Uiteraard zijn ook de diverse clubs met hun klassieke tweewielers weer van de partij. Iedere hal heeft een terras om gemakkelijk een drankje en een hapje te nemen, én dan is er het restaurant om uitgebreider te eten. Alles bij elkaar kun je er gemakkelijk een dag doorbrengen. Entree een tientje, dames en kinderen tot 12 jaar gratis toegang, parkeren is gratis. Allemaal ingrediënten voor een mooi beursweekend!

Aan de voorjaarsbeurs wordt gewerkt
Normaal gesproken is er twee maal per jaar een Central Classics beurs. De voorjaarsbeurs zal gaan veranderen, een andere datum en wellicht een andere vorm. Door de volle agenda van Expo Houten is een andere datum niet op de locatie Houten in te passen. Andere oplossingen en locaties hebben meer tijd nodig om een goede, volwaardige beurs of evenement te realiseren. Daarom zal in het voorjaar 2018 de Central Classics beurs helaas een keer worden overgeslagen. Maar de december 2018 beurs zit zeker(!) al weer in de planning bij Expo Houten, en blijft dat ook. Bedoeling is twee goede internationale beurzen in het jaar te organiseren, waarschijnlijk kan dat weer in 2019.

De beurs wordt op zaterdag 16 en zondag 17 december gehouden in Expo Houten, Meidoornkade 24, 3992 AE Houten. Openingstijden zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, zondag van 10.00 tot 16.00 uur.Kijk voor meer informatie op www.CentralClassics.nl, telefoon 0031 (0)6 305 425 28.

About author Bekijk alle berichten Author website

Kris Spithout

American motorcycle enthusiast. Groot liefhebber van zwaar Amerikaans staal! Geboren met motorolie in zijn aderen, houd van alles op twee wielen zolang hij zelf maar niet hoeft te trappen.